сряда, ноември 01, 2006

Обяд №2 от поредицата "Битова кулинария"







Кренвирш "Тандем" 1бр. - 62ст. ("Тандем - качество без грим!" - лого на фирмата)
Яйца от кокошка 2бр. - 36ст. ("Много хубави натурални яйца" според продавачката)

Общо - 98ст.


В крайната цена не са калкулирани, разхода на електроенергия, амортизация на тефлоновото покритие на тигана, амортизация на котлона на печката, на вилицата и на ножа, на порцелановата чиния, на кофата за боклук (която отворих за да изхвърля черупките на яйцта), разход на вода за измиване на чиниите и ред други незначителни за формирането на крайната цена фактори.

Извън главния акцент останаха допълненията към обяда - лютеница "Първомай", три филийки хляб "Вита" с микс от семена, малко краве сирене, чаша айрян и оскъдните остатъци от вчерашната майонеза (предимно трудно достижими формации в ъгълчетата на пластмасовата кутийка и по вдлъбнатите участъци на оребреното дъно).


Смея да твърдя, че обяда бе на едно високо вкусово ниво, независимо от простотата на продуктите, заемащите иначе долните ниши на битовата кулинария. Умелото съчетаване на продукти от ниския клас, заедно с позитивната нагласа в душата на потребителя и усета за естетика в приготвянето и сервирането на храната, може да превърне обикновения омлет със сирене в "Омлет по Андалузки със сирене и риган", обикновения кренвирш с яйца на очи в "Бирмингам соусидж он егс"!


Следва...

1 коментар:

m1l3n каза...

Яйца от щастливи кокошки! Гледани на открито!