събота, септември 15, 2007

Ибреееййй Курортеее!!!!

Така се изврясква уважаващия себе си курортист слизайки запотен от раздрънканата маршрутка в центъра на някой от черноморските ни градчета, натоварен с багажерия и задължителния китайски плажен чадър под мишница. И тази година успяхме да влезем в ролята на морски курортисти и да се включим активно в извършване на курортни дела - наемане на квартира, ядене на банички за закуска, дълги преходи до различни плажове (вкл. плажуване, плуване, гмуркане, цъмбуркане, мазане с кремове, цъкане на карти, укрепване на китайските чадъри в рехавия пясък), дълги следобедни кафета, менти, облаци, джинфисове и тем подобни; вечерно шляене по главната улица и дирене на място за препитание... и после пак.
Уморително занимание е курортното дело.
Не успяхме да се придържаме строго към установените правила на "черноморския летовник" и два от дните прекарахме накацали по разни скали, скрити от плажовата глъч, скачайки и гмуркайки се в зеленикавите води на топлото море.
Ето и малко снимки направени с мобилния телефон на Стефчето.... щрак, щрак!


6 коментара:

Momchil каза...

немците, на които дължим тази възхитителна дума (курорт) в нашият език, твърдят че ако изтръскаш всички раници, чанти, китайски чадъри, хавлии, бански и прочие курортни аксесоари, и след това преброиш една по една всички паднали песъчинки докато слушаш германска естрада и дъвчеш вурст, ще се въздигнеш в стълб от светлина...
мъдри са те, мъдри.

Buksy каза...

Баси якото място, куре. До година искам и аз там. Царево ли веше това?

Анонимен каза...

leleee, che jako more!

kade e twa bre sande?

Herr K.

Buksy каза...

15-ти септември, куре! Няма ли да се засрамиш най-накрая?!

Анонимен каза...

Айде бе Вишка ....
Ожени се, отиде на море и това беше! Край! Свърши се!

След някоя и друга година може до оповестиш, че си купил апартамент, после кола, родило ти се дете...

Каде отиде творческото вдъхновение дето захранваше тоя блог?... Всичкото ли изтича в ефира на медицинската телевизия, обяздено от г-н Агафонов?!

Анонимен каза...

Речена дума - хвърлен камък!!! Хвъщай се в ръце!