сряда, октомври 04, 2006

Изпити по никое време.





Днес бях на приемен изпит по Икономика за неспециалисти. кандидатствам за магитратура по специалноста "Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги" към Стопанския факултет на Софийския университет.
Дадох 35 лева за което.
+ 2.50 за формуляри.
+ 1лев за вафла Мура Супер или Гигант и минерална вода. които не изядох и не изпих.
Имаше и други хора, които бяха дали толкоз пари и седяха в залата заедно с мен. Или аз заедно с тях, както ви е по-удобно.
Преди да вляза за изпита установих, че всички си носят едни такива жълти картончета и осъзнах, че и аз трябва да нося такова, ама бях забравил се фрескам в главата. Преживях 15-на секунди на преебаност и глупаво чудене какво ще правя сега (дали да взема такси и да се върна - невъзможно в срок), но се оказа, че случайно съм взел картончето, взимайки старата си студентска книжка поради няква неясна приумица.
Падна се темата "Критиките на Европейската комисия и отсраняването им преди влизането ни в Европейския съюз". Ела ме ритни.
Бях чел няква статия в интернет преди да отида на изпит озаглавена "Конкурентноспособност на Българската икономика през 2006" и общо взето предъвквах и раздувах прочетеното там, вмествайки го в рамките на въпроса.
Младежа до мен изглеждаше доста разстроен от темата и седеше и гледаше унило без да мърда.
Аз успях се надраскам с мастило по челото, и си омацах яко ръцете.
После беше изпита по езикова грамотност. беше превод от Български на английски и обратното. Озори ме с изречения от рода на "Пътните карти на българия охбхващат периода преди присъединяването и изпълняват критериите на старните членки" и думички като... не мога ги напиша даже ;)
Минаха два часа и ме свариха почти привършил, с химикалка в/у думичката "if". Квестора ми прибра листата и малко по-дълго от останалите гледа ту лицето ми ту личната ми карта.
Стефчето ме чакаше пред залата с бутилка мастика и кутия шоколадови бонбони.
После ме заведе в една празна аудитория и ме изпита.
С камшика си.
Господарката...
Всъщност отидохме на кръчма, пихме Поморийска гроздова, мезейки с Овчарска салата и паниран боб.
После имаше кофа в къщи, по рецепта на Бъксанович.


Напред науката е слънце, което във душите грей....

п.с.
В петък е третата част на изпита - устно събеседване. Мисля да науча едно стихотворение на Вапцаров и да се представя в най-добра светлина.

"Да бе учило не би работило"
"Който учи ще сполучи"
български поговорки

8 коментара:

Анонимен каза...

Baldazata i tja dnes05.10.06 beshe na vtorija usten izpit i si za mina za varna sas samolet, Samolet
shtoto e dejurna
Ispita e produlgil to4no 120 sekundi v kraina smetka okolo70 kinta za put varna-sofia sofia-varna(dobre 4e polzuva namalenie za samoleta)

Анонимен каза...

Pardon-90 kinta, a ne 70 za 120 sekundi

Buksy каза...

хаха. батенце, вкарал си се в приключение. надявам се поне да ти е било забавно. вчера видях стефчето и тя ми се похвали (и ми показа)новия си бич! каза, че отива да те вземе от изпида и да ти покаже кой командва парада, и кон боб яде ли. така, че не ми се прави на света вода ненапита.
а на писмения колко изкара, допенце? според мен требе да ти плеснат една хубава двойка докато НЕ СЕ НАУЧИШ, ЧЕ БАКСАНОВ СЕ ПИШЕ С "А" А НЕ С "Ъ", СТУПЕЕЕЕД!
иначе учи. защото е казано - учи, за да не работиш!

Злото прасе каза...

Абе бате, пишем го с "Ъ" щот как ти викаме другарите с благина в глаяса, а? А? Теб питам бе ламенце!?
Назоваваме те със слънчевото буквосъчетание "Бъкси", а не "Бакси"...
Хей бакси как си?! - би имало рима, но нямаше да е същото :)
Така че, сложи му повече майонеза на ръбавото "Ъ" и го преглътни... знаеш как е ;)
С Обич - другар ти.

п.с.
Днес си купихме микрофон
разбра ли бе галфон
(за рима само)

sas каза...

Батенце, стискам ти палци и да знаеш, че си направил нещо много смело! Дет се вика - възхищавам ти се на куража! :) Бравос! И напред към слънцето!

sas каза...

Батенце, да знаеш че си направил нещо много смело! Дет се вика - възхищавам ти се на куража! :) Стискам ти палци! И напред към слънцето! :)

Анонимен каза...

Който има бълдъза ебе два гъза!

Анонимен каза...

бий соц-вампирите

http://www.gotze.net/