петък, септември 15, 2006

Честит първи учебен ден на мушмуроците!




Да ви призная, лично познавам едно такова мушмуроче, дето днес с неприкрито вълнение и радост ще се гмурне в дълбоката река
на знанието. Родителите му, също ги очаква едно ново вълнение - хем ще го изпратят на училище и ще са малко притеснени, че нямат пряк контакт с отрочето си в тези часове от деня, хем ще си припомнят първите си учебни дни, което неминуемо ще отвори прашасали вратички в дълбините на съзнанието им, а какво има там само те си знаят :)
И за да не ви държа в неведение, ще ви кажа че мушморочето се казва Кристин, а това са неговите добри татко и мама :0
Успех Криска, знам че ще плуваш с лекота в р
еката на знанието и ще се сприятелиш с шарените рибки, а другите - зъбати и недружелюбни ще ти имат уважението, за да не им нариташ дебелите опашки. Йо!

А как протича началото на първия учебен ден, ще сподели с нас, член-кореспондента на вестник "Топли Вести" з.р.т С.О. :
"Тък като ставам рано, успях да видя приготовлен
ията в някои части от столицата. Още в ранни зори се издигаха транспаранти, градяха се трибуни и се настройваха озвучителните тела в дворовете на училищата, градинките край тях и на някои определени обществени места. Наблюдава се и засилено полицейско присъствие край гореописаните места, както и паралелното провеждане на кампанията "Да пристигнем живи у дома", която агитира за толерантност по пътищата, спазване на пътния правилник и против шофирането в нетрезво състояние. Да я подкрепим и ние! Мятайте пресни яйца по МПС-тата каращи с превишена скорост, поливайте нетрезвите шофери с антифриз и ги овалвайте в перушина, пукайте гумите на паркиралите в/у детските площадки и запушвайте с дъвки ауспусите на неизправните дизелови автомобили, които бълват чернилка в иначе чистия Софийски въздух!!! Rage Against The Machine!"
"Преките ми впечатления от суматохата в училищата е следната - навсякъде беше пълно с ученици с цветя забързани към училищата си и натъкмени с най-новите си и модерни дрешки. В 07:45 пред Френската гимназия вече имаше малка тълпа тинейджъри, видимо щастливи и бърборещи. В 67-мо СОУ в столицата имаше много мушмуроци с родителите си, явно доста нови паралелки ще има тази година. Всички се бяха наредили в
полукръг около импровизирана трибуна от която се лееше детска музика, и чакаха нещо. Това нещо се оказа попа. Тък като навсякъде откриванията започвали в 09:00ч, попа попаднал в задръствания, а без него не могат да започнат церемонията. На края свещенното лице пристигна и почнаха речите, а после върволицата дечица пое към вратите на училището, където имаше погачи за добре дошли. На мен от погачата не ми дадоха."

П.С.
Искам да поздравя бащите на всички български първолачета (даже и тези, които вчера бяха на концерта на Цеца Величкович) със следното парче:

Което може да свалите от тук :)

2 коментара:

Buksy каза...

ааааааааааааахахахахахахахахаха
снимката кърти батко :))))))))))

Анонимен каза...

Ох ох ох ... Ленин бил малък, обичал да играе, но най-много обичал да учи и да знае! Ашкоосун и берекет вересин на дописника от столичния клон на Топлофикация. А на нищо неподозиращите първолаци ще кажа следнто: Осторожно! Щото "Всяка прочетена книга е една забравена хватка!"