петък, септември 22, 2006

Новини от Чикаго via Холандия

Нашия пратеник в Холандия г-син Кавалджиевъ донася за наше сведение, че сред Българските среди в страната на лалетата се носи мълвата за едно предстоящо събитие в задокеанската страна на чудесата - САЩ. Събитието ще е нещо от рода на вечерен банкет с орекестър и певица. В конкретния случай, ресторанта няма да е някоя квартална кръчма, а ще е бална зала в Чикаго, и певицата няма да е "некоя си", а баш "Краля на поп-фолка - АЗИС". Прясно омъжената щастлива булка ще пее пред българското емигрантско общество в Чикаго, което ще има щастието докато вечеря, да се наслади и на проникновенните музикални излияния на една крехка душа, обрамчена в тегобата на тлъсто ромско тяло.
Тежка е съдбата на емигранта... ценностната му система мутира и душата копнее за нещо българско, пък било то и циганин от покрайнините, женен за хамалин от Илиянци.
п.с.
В Холандия кафенетата работят.

4 коментара:

sas каза...

Развълнувана от факта, че няма да имам възможност да се насладя на концерта на "Примата на българската музика" се порових и за други новини около Азисчо - и ето какво ми попадна
http://www.erogance.net/news/index.php?bl=true&n=1108&t=n
Не знам вече да плача или да се смея на таз девойка ли е, младеж ли е....
"Ехххх, колко много цигани има по тоя свят, Боже..."

Momchil каза...

абе то минало туй.

тц тц тц, опуснахме го...

Buksy каза...

Споко! Не сте изпуснали нищо. Бях там, видях го, нищо особено. Циганин пее. И на село съм ги виждал.

Pinkerton каза...

Very interesting Blog. I'm from Chile in south america.
Thank you.